Шудың ұзақ мерзімді әсерін қояндардың терісіндегі аурикулярлы биоактивті нүктенің биофизикалық қасиеті бойынша зерттеу.Исследование влияния длительного воздействия шума на биофизические свойства аурикулярных бат кожи кроликов (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Қалыпты және тәжірибелік жағдайда шудың ұзақ мерзімдегі әсерін арнайы шу тудыратын аппаратта ұсталған қояндардың аурикулярлы биологиялық активті нүктелерінің биофизикалық қасиеті бойынша зерттелді. Шудың әсерінен кейін өзгеріске ұшырауы және хроноқұрылымдық параметрлерінің қалыпты жағдайыныңауытқуы байқалды. Екі топтағы жануарлардың биологиялық активті нүктелерінің температуралық көрсеткіші анықталды. В норме и в условиях опыта исследовали биофизические качества на аурикулярных биологических активных точек кролика при воздействии шума в специальном аппарате, который выявляет шум. Замечалось изменение после воздействия шума и колибаний, то есть изменение нормы хроноструктурных параметров. Определен показатель температуры биологических активных точек у животных разделенных на две группы.