Внутрибрюшинная трансплантация аллогенных гепатоцитов крысам с индуцированным токсическим циррозом печени.Токсикалық циррозды егеуқұйрықтарға интраперитонеальды әдісімен аллогендық гепатоциттерді трансплантациялау (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В результате проведенных исследований было установлено, что интраперитонеальная трансплантация аллогенных гепатоцитов крысам с индуцированным токсическим циррозом печени приводит к заселению лимфоидных фолликулов кишечника клетками, позитивно окрашенными на маркер гепатоцитов Hep Par 1. При этом наблюдалось снижение смертности животных и нормализация биохимических показателей функции печени. Жүргізілген зерттеулер нәтижесінде интраперитонеальды әдісімен жекелеген гепатоциттерді еңгізу, токсикалық циррозды егеуқұйрықтар ішегін лимфоидты фолликулдарында, гепатоциттердің маркеры Hep Par 1 бойынша позитивті, клеткалардың таралуына себеп болғаны және сонымен бірге жануарлардың өлімін төмендеткені және бауырдың биохимиялық көрсеткіштерін қалыпты жағдайға келтіргені анықталды.