Гетеротрофты микроорганизм ассоциациясы көмегімен цианид және тиоционат деструкциясы.Деструкция цианидов и тиоционатов ассоциацией гетеротрофных микроорганизмов (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Бұл мақалада құрамында цианид және тиоционат қосылыстары бар өндіріс қалдық ағынды суларын тазарту сипатталған. Микробиологиялық әдістің артықшылықтары, гетеротрофты микроорганизмдердің цианид және тиоционатты эффективті деструкциялау қабілеттілігі көрсетілген. В статье рассмотрены методы обезвреживания стоков зараженных соединениями цианида и тиоционата. Описаны микробиологический метод очистки и эффективность использования гетеротрофных микроорганизмов.