Изучение биологически активных свойств лекарственных растений с использованием методов биотехнологии.Биотехнология әдістерін қолданып, дәрілік өсімдіктердің биологиялық белсенді қасиеттерін зерттеу (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Кодонопсис является очень ценным лекарственным сырьем в народной медицине. Препараты кодонопсиса способствуют нормализации практически всех важных функций организма, т.к. содержат биогенные стимуляторы, обладающие способностью усиливать защитные силы организма и стимулировать процессы репарации в тканях. Кодонопсис халық медицинасындағы өте бағалы дәрі-дәрмекті шикізат көзі болып табылады. Кодонопсис препараттары ағзадағы барлық маңызды нормаландыру (жақсарту) қызметін атқарады. Оның құрамына биогенді стимуляторлар жатады, олар ағзадағы қорғаушы күшін күшейтумен және ұлпалардағы репорация (қайта қалпына келтіру) процесстерін стимульдеуде ерекшеленеді.