Саңырауқұлақтарды тағам, дәрі-дәрмек ретінде пайдаланудың технологиясы.Технология использование грибов в пищевых и лекарственных целях (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Саңықұлақтардың пайдалы жақтары толық анықтауды қажет етеді. Ұлттық стратегияның бағыты, ниеті ол– биологиялық алуан түрлілікті тепе – теңдікте сақтап пайдалануда қоғам талабына және планетамыздағытіршіліктің дамуының объективтік заңдылықтарына сәйкестендіру. Бұл мақалада саңырауқұлақты теру жолдары, жинау, дайындау және алғаш өңдеу жолдары қарастырылады.Сондай-ақ, саңырауқұлақтарды кептіру әдістері, буып-түю, маркерлеу және сақтау, тұздау, калориялар мөлшерін анықтау. Вешенка саңырауқұлақтарын өсіру технологиясы, саңырауқұлақтарды дәрі-дәрмек ретінде пайдаланудың технологиясы қарастырылды. В данной статье рассматриваются особенности грибов в природе и в хозяйстве человека, промышленное выращивание съедобных грибов. Микроскопические грибы используются в пищевой промышленности дляприготовления напитков способомброжения, ферментации различных пищевых продуктов. Грибы – одни из важнейших объектов биотехнологии, применяемых для производства антибиотиков и других лекарственных средств, некоторых химических веществ, используемых в пищевой промышленности и в технических целях. Весьма велико биологическое и экологическое разнообразие грибов. С другой стороны, грибы могут наносить и значительный вред.