Жетісу Алатауының дəрілік өсімдіктерінің қорлары.Ресурсы лекарственных растений Жетысуского Алатау (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада Жетісу Алатауында кездесетін дəрілік өсімдіктердің (Aconitum monticola Steib., Delphiniumdictyocarpum DC., Ephedra eguisetina Bunge., Hypericum perforatum L., Origanum vulgare L., Achillea millefolium L., Hippophae rhamnoides L., Bupleurum aureum Fisch. т.б.) таралуы мен қорларына, оларды тиімді пайдалануы жөнінде ұсыныстар берілген. В статье приведены сведения о запасах сырья дикорастущих лекарственных растений (Aconitum monticola Steib., Delphinium dictyocarpum DC., Ephedra eguisetina Bunge., Hypericum perforatum L.,Origanum vulgare L., Achillea millefolium L., Hippophae rhamnoides L., Bupleurum aureum Fisch. и др.) на хребте Жетысуского Алатау и показаны возможности их рационального использования.