Нұра өзені алабындағы беткі су объектілерінің гидро-химиялық жəне гидро-биологиялық көрсеткіштері бойынша қазіргі кездегі суының сапасы.Современное состояние качества воды по гидробиологическим и гидрохимическим показателям поверхностных вод в бассейне р. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Берілген жұмыста Нұра өзені суының сапасы мен құрамының қалыптасу ерекшеліктері жəне өзеннің су сапасына ақаба сулардың əсері қарастырылады. Сонымен қатар РММ «Қазгидромет» стационарлы торабының соңғы жылдардағы бақылауларының мəліметтерін қолдану арқылы гидробиологиялық жəне гидрохимиялық көрсеткіштері арқылы Нұра өзенінің қазіргі жағдайын бағалау жəне су сапасының анализі жүргізіледі. В работе рассматриваются особенности формирования состава и качества воды р.Нура, влияние сбросов сточных вод на качество воды р.Нура, приводится оценка современного состояния и анализ качества воды р.Нура по гидробиологическим и гидрохимическим показателям с использованием данных наблюдений за последние годы на стационарной сети РГП «Қазгидромет». Гидробиологические исследования проводились на 21 cтворе реки Нуры, на Самаркандском водохранилище, на 4 Коргалджинских озерах по четырем показателям: фитопланктон, зоопланктон, перифитон и бентос.