Aspergillus туысы саңырауқұлақтарының биоэкологиялық ерекшеліктері (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2019)
Мақалада астық тұқымдастарын зақымдайтын Aspergillus туысына жататын саңырауқұлақтардың биологиялық және экологиялық ерекшеліктерінің нәтижелері берілген. Алматы облысыныңбес ауданынан (Талғар, Іле, Қарасай, Жамбыл, Панфилов) астықтардың тұқымдары жинап алынды.Оларда астықтардың сапасына әсер ететін саңырауқұлақ ауруларының қоздырғыштары Aspergillusтуысының келесі топтарына жататын түрлері табылды: А.flavus, A.tubingensis, A.glaucus, A.niger,A.fumigatus, A.candidus, A.ochraceus.Түйін сөздер: тұқым, Aspergillus, идентификация, морфология, фунгицид.