Экологически чистая технология по изготовлению строительных материалов на основе отходов горно-металлургического комплекса.Тау-металлургиялық кешеннің тастандылардың негізінде құрылыс заттарды шығару бойынша экологиялық таза технологиялар (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Приведены результаты совместных работ проводимые КазНУ и КазНТУ по ресурсосбережению и разработке новых технологий по переработке техногенных отходов с получением товарной продукции. ҚазҰУ мен ҚазҰТУ-дың ресурстарды жинақтау және техногендік қалдықтарды қайта өңдеу арқылы жаңа өнім алудың жаңа технологиясын жасауда бірігіп жүргізген жұмыстарының нәтижелері келтірілген.