Эколого-экономические условия перехода к устойчивому развитию природно-хозяйственных систем Республики Казахстан.Қазақстан Республикасының табиғи-шаруашылық жүйелерінің тұрақты дамуға көшуіндегі экологиялық-экономикалық жағдайы (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Статья посвящена проблемам устойчивого развития природно-хозяйственных систем в контексте сбалансированного природопользования Республики Казахстан в направлении «зеленой экономике». Речь идет о конкретизации пространственно-временных структур и их форм в социально-экономическом развитии Казахстана в направление к «зеленой экономике» через призму устойчивого развитияприродно-хозяйственных систем. Мақала табиғатты үйлесімді пайдалану аясында Қазақстан Республикасының «жасыл экономикаға» өтуінде табиғи-шаруашылық жүйелерінің тұрақты даму мәселелеріне арналған. Табиғи-шаруашылық жүйелерінің тұрақты даму шеңбері аясында Қазақстанның «жасыл экономика» бағытында дамуы әлеуметтік-экономикалық дамуының кеңістіктік-уақыттық құрылымы мен түрлерінің нақтылануы қамтылған.