Качество сервиса как элемент устойчивого развития туристской индустрии в Казахстане.Сервистік сапа Қазақстандағы туристік индустрияның тұрақты даму элементі ретінде (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Удовлетворение человеческих потребностей и устремлений является конечной целью устойчивого развития. В работе представлено авторское исследование качества сервиса на предприятиях гостеприимства Казахстана, таких, как гостиницы, рестораны. В ходе работы были рассмотрены существующие на данный момент стандарты качества работы предприятий туристской индустрии в Казахстане и других странах. Исследования показали, что в Казахстане не существует единой системы оценки качества в сфере услуг, а его значение довольно велико в устойчивом развитии въездного туризма. Сервис является ключевым моментом и в развитии конкурентоспособного туристского центра. Казахстану необходима новая перспектива и новые инструменты в развитии туризма, что, в конечном итоге, приведет и к устойчивому развитию государства. Адамдардың қажеттіліктерін және мақсаттарын қанағаттандыру, орнықты дамудың мақсаты болып табылады. Бұл жұмыста Қазақстанның қонақ үй, мейрамхана секілді қызмет көрсету орталықтарының қызмет деңгейі жайында зерттеулер көрсетілген. Жұмыс барысында қазіргі заман Қазақстанның және өзге елдердің туристтік кәсіпорындарының қалыпты жұмысының сапасы қарастырылған. Зерттеулердің көрсеткіші бойынша, Қазақстанда қызмет көрсету орталықтарының біріккен бағалаужүйесі жоқ. Ал оның маңыздылығы, туризмнің тұрақты дамуында үлкен рөл атқарады. Қызмет көрсету туристтік орталықтар дамуында басты рөл алады. Қазақстанға жаңа мүмкіндіктер мен туризмді дамыту құралдары қажет, нәтижесінде ол мемлекетіміздің тұрақты дамуына алып келеді.