ЭКСПРЕСС МЕТОД ДИАГНОСТИКИ ЖИЗНЕСПОСОБНОСТИ КРИОСОХРАНЁННЫХ В ЖИДКОМ АЗОТЕ ТКАНЕЙ ПЛОДОВЫХ И ЯГОДНЫХ РАСТЕНИЙ (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Криоконсервациалаудан кеиiн өciмдiк улпаларынын өмipшендігін тез анықтау үшін әртурлі бояулардын көмегімен гистологиялық зерттеулер жургізілді. Сұйық азотта криосакталган жеміс-жидек өсімдіктepi буршіктерінің тірі және өлі улпаларын айыруга бул әдістін мумкін екендігі аныкталды.