НОРМАТИВ ПДВВ – НОВЫЙ ИНСТРУМЕНТ РЕГУЛИРОВАНИЯ СОСТОЯНИЯ ВОДНЫХ ОБЪЕКТОВ В КАЗАХСТАНЕ. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Қазақстанда алғаш рет су нысандары мен олардың телімдерінің қалыптасқан экологиялық жағдайы негізінде есептік баланстар шеңберінде алынған су нысандарының нормалды-мүмкін көлемдері мен«өзендердегі рұқсат етілген не рұқсат етілмеген сыртқы жүктемелерді» анықтай алатын ЗƏРЕ (ПДВВ) нормативтері жасалынды.For the first time in Kazakhstan specification ПДВВ is developed, capable on the basis of the generated ecological state of water object or its field to establish loads «admissible or inadmissible choronomic loads on theriver» and is normal-admissible volume of the withdrawn water resources in borders of settlement balance.Впервые в Казахстане разработан норматив ПДВВ, способный на основесформировавшегося экологического состояния водного объекта или его участка установить нагрузки «допустимых или недопустимых внешних нагрузок на реку» и нормально-допустимый объем изъятых водных ресурсов в границах расчетного баланса.