КОЛИЧЕСТВО ВЫБРОСОВ МАРГАНЕЦСОДЕРЖАЩЕЙ ПЫЛИ ПРИ ДОБЫЧЕ, ПЕРЕРАБОТКЕ И ТРАНСПОРТИРОВКЕ РУДЫ НА МЕСТОРОЖДЕНИИ «ВОСТОЧНЫЙ КАМЫС». (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Осы еңбекте кенді шығару, өндіру жəне тасымалдау кезіндегі құрамында марганец бар шаңның қоршаған орта компоненттеріне əсерінің сипаттамасы көрсетілген.In this paper characteristics influence of Mn dust on environment’s contaminants from mining, treatment and convey is presented.В работе представлена характеристика влияния марганецсодержащей пыли на компоненты окружающей среды при добыче, переработке и транспортировке руды.