НАХОЖДЕНИЕ СМЕРТЕЛЬНО ЯДОВИТОГО ГРИБА БЛЕДНОЙ ПОГАНКИ (AMANITA PHALLOIDES (Vaill.:Fr.)Secr) В ЛЕСАХ КАЗАХСТАНА. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Алғаш рет Қазақстан территориясы үшін өте улы саңырауқұлақ түрі – солғын поганка анықталды. Мақалада солғын поганканың сипаттамасы, алғашқы улану белгілері, басқа жеуге жарамды саңырауқұлақтүрлерімен ұқсастығы жəне анықталған жерлері келтірілген.Finding of fatal poisonous muchroom, death cup, is indicated for territory of the Kazakhstan for the first time. There is diagnos of this species, its location, early symptoms of the poisoning and and similarity with other ediblemushrooms in this paper.Впервые для территории Казахстана указывается нахождение смертельно ядовитого гриба – бледной поганки. Приводится ее описание, первые признаки отравления, сходство с другими съедобными грибами и местонахождение.