ХАРАКТЕРИСТИКА АКТИНОМИЦЕТНЫХ СООБЩЕСТВ В ПОДЗОНАЛЬНЫХ ПОДТИПАХ ПОЧВ РАВНИННОЙ ТЕРРИТОРИИ КАЗАХСТАНА (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Жұмыста Қазақстанның əртүрлі аймақтарының топырақтарындағы актиномицеттердің саны туралы нəтижелер көрсетілген. Топырақ түріне қарай актино мицеттердің жалпы саны өзгереді, шөлейт сұрғылт топы рақта олардың саны азаяды, ал органикалық заттарға бай құнарлы топырақтарда көбейеді. Стрептомицеттер оңтүстік қара жəне кəдімгі карбонатты қара топырақтан, ал селективті əдіспен сирек кездесетінактиномицеттер түрлері бөлініп алынды.