БИОРАЗНООБРАЗИЕ МХОВ СЕМЕЙСКОГО ПРИИРТЫШЬЯ И ИХ ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Cемейдегі Ертіс маңы бриофлорасына анализ жүргі зілген. Зерттеу аймағының жетекші тұқымдастары анықталды. Мүк флорасының тізімі жасалды. Мүк тəрізділердің экологиялық ерекшеліктеріне анализ жасалды. Суға байланысты мүктəрізділер 6 экологиялық топқа бөлінеді. Əртүрлі экологиялық топтағы мүктəрізділердің құрылысындағы біршама ерекше белгілері көрсетілген.