(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В статье приводятся результаты исследований интразональной растительности северного склона хребта Кунгей Алатау. Анализ флоры показал, что в составе интразональной растительности присутствуют представители 449 видов 169 родов 69 семейств высших сосудистых растений, из которых 10 ведущих семейств составляют 59,2%. Выявлено, что в составе интразональной растительности северного склона Кунгей Алатау преобладают многолетники. Их насчитывается 312 видов. Проведенанализ жизненных форм, выделено 9 экобиоморф. Мақалада Күнгей Алатау жотасының солтүстік баурайындағы, интразоналдық өсімдіктерінің далалық зерттеулерінің нәтижелері көрсетілген. Флора анализі көрсеткендей интерзоналды өсімдіктердің құрамында 449 түр, 169 туыс, 69 тұқымдас өкіл жоғары тамырлы өсімдіктері бар және оның ішінде тұқымдастары жоғары тамырлы өсімдіктері 59,2 % құрайды. Күнгей Алатауының солтүстік жотасындағы интерзоналдық өсімдіктер құрамы негізінен көпжылдық өсімдіктер екені анықталды. Олардың 312 түрі анықталған. Өмірлік формасының анализі жургізілді және 9 экобиоморф анықталды.