(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В статье рассматриваются проблемы угрозы продовольственного кризиса и продовольственной безопасности как в глобальном мировом масштабе, так и влияние последствий на региональные аспекты. Рассмотрено влияние факторов усугубляющих указанные проблемы и варианты использования различных регулирующих инструментов решения проблем, в частности, концепции «зеленой революции» и «зеленой экономики». Мақалада азық-түлік дағдарысының қауіптері және азықтық қауіпсіздік мәселелері ғаламдық дүниежүзілік көлемде, сонымен қатар аудандық аспектілерінің салдарына әсер етілуі қарастырылған. Факторлардың ықпалы, көрсетілген мәселелердің ұлғаюы және де әр түрлі реттеуші құралдармен мәселелерді шешудегі нұсқаларды пайдалану, атап айтқанда, «жасыл экономика» және «жасыл эко- номика» тұжырымдамалары қарастырылған.