(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Іле өзенінің ортаңғы және төменгі ағыс аңғарының экологиялық сараптама жасалынды. Талдаудың көрсеткіштері бойынша аймақтағы флорада жетекші мезофитер (бұл көрсеткіш өзен флорасына сәйкес), ал екінші орында ксерофиттер анықталды (бұл көрсеткіш шөлді элементер пайда болғанын дәлелдейді). Және де автор орташа топтарды көрсеткен: гигромезофиттер, мезорксерофиттер және ксеромезофиттер. In this paper ecological analysis of flora of valley in middle and lower current of Ili river is represented. The analysis has shown that mesophytes prevail in regional flora (it is normal for intrazonal flora); second in importance is xerophytes (it evidences that xeric elements are in flora). Also author has divided flora into intermediate groups: hygromesophytes, mesoxerophytes and xeromesophytes. В статье приводится экологический анализ флоры долины среднего и нижнего течения р.Или. Анализ показал, что во флоре региона лидирующее положение занимают мезофиты (закономерно для интразональных флор рек), а второе место занимают ксерофиты (это свидетельствует о ксеритических элементах флоры). Также автором были выделены промежуточные группы: гигромезофиты, мезоксерофиты и ксеромезофиты.