(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Были изучены концентрации тяжелых металлов (Zn, Cu, Pb, Cd, Mn, Co,Ni,Fe, Sr) и количество пестицидов в почвах Урдинского и Тайпакского районов ближе лежащих к испытательным полигоном. Сынақ аймақтарына көршілес жатқан Орда, Тайпақ айдандары аймақтарының топырақтарының құрамындағы ауыр металдардың (Zn, Cu, Pb, Cd, Mn, Co, Ni, Fe, Sr) концентрациясы мен писцицидтердің мөлшері зерттелген.