(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл жұмыста Іле дельта аймағына бейімделген, доминантты өсімдік түрінің құрылысындағы экологиялық–анатомиялық ерекшелігі зерттелді. Зерттелінген Tamarix ramossisoma өсімдігінің құрылысының экологиялық ерекшеліктеріне жапырақ эпидермисіндегі сыртқы мембрананың қалыңдығы, өткізгіш шоқтың айналасындағы механикалық ұлпа дамуы, сондай–ақ сабақтың перидерма қабаты көп қатарлы және нығыздалып өте жақсы дамығанын атауға болады. В данной работе была изучена эколого-анатомические особенности строения доминантного вида растения, характеризующие адаптационные признаки растения на территории дельты р. Или. К структурным элементам, определяющие экологические особенности Tamarix ramossisoma, относятся наличие механической ткани вокруг проводящих пучков, утолщения внешней мембраны в эпидермисе листа, а также развитие в стебле многослойной перидермы, отсутствие опушения.