(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Причинами ухудшения эпизоотической ситуации в свиноводческих хозяйствах часто становятся занос ранее неизвестной малоизученной инфекции. Приведены результаты сравнительных испытаний двух тест-систем ИФА, предназначенных для серологической диагностики репродуктивно– респираторного синдрома свиней. Шошқа шаруашылықтарында індеттік жағдайдың шиеленісуіне белгісіз немесе жақсы зерттелмеген инфекцияның шаруашылыққа енуі себепші болады. Шошқаның репродуктивті-респираторлы синдромын серологиялық балаудағы ИФТ әдісінің екі тест жүйесінің зерттеу нәтижелері келтірілген.