(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Рассматриваются морфологические адаптивные реакции респираторного отдела легких при многократной гипоксической гипоксии. Описываются ультраструктурные перестройки альвеолярного эпителия, клеток эндоте- лия и сурфактантной системы легких. Ұзақ гипоксиялық гипоксия кезінде өкпенің тыныс эпителийінің морфологиялық бейімделу реакциясы қаралады. Эпителийдің қан капиллярының эндотелийінің және сурфактант жүйелерінің нәзік құрылыстарындағы өзгерістерді сипатталады.