(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В данной работе выявлены высокие сорбционные свойства углеводородокисляющих бактерий при иммобилизации на карбонизованные виноградные косточки. При изучении влияния рН на иммобилизацию установлено, что рН 4 эффективно влияет на прикрепление клеток углеводородокисляющих бактерий. In the given work are revealed high corption properties of hydrocarbon oxide bacteria at immobilization on carbon grape stones. At studying influence pH on immobilization it is established, that pH 4 effectively influences an attachment of cells of hydrocarbon oxide bacteria. Берілген жұмыста көмірсутектотықтырушы бактериялардың көміртектендірілген жүзім дəнектеріне иммобилизациясы белсенді жүретіні анықталды. Микроорганизмдердің иммобилизациясына рН-тың əсері зерттелініп, көмірсутектотықтырушы бактериялардың бекінуіне рН 4 мəні тиімді екені анықталды.