СИНАНТРОПНАЯ ФЛОРА МАНГЫШЛАКА. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Маңғышлақ флорасының арамшөптер түрлерінің əртүрлі топтары қарастырылды (сегетальді, пасквальді, арамшөп-рудеральді жəне т.б.), өсімдіктер қауымдастықтарын түзу нəтижесіндегі осы түрлердің рөлінің анализдері жасалды.In article different groops of weed species (segetal, pasture, weed-ruderal cts.) of flora Mangushlak peninsula are looked about. Their importance in structure of plant communities in analyzed.В статье рассмотрены различные группы сорных видов флоры Мангышлака(сегетальные, пасквальные, сорно-рудеральные и др.). Проанализирована их роль в сложении растительных сообществ.
Keywords: ФЛОРА МАНГЫШЛАКА