Внутрисортовое разнообразие эспарцета Алма-Атинский 2 по спектрам запасных белков. Қор белоктарының спектрі бойынша Алма-Атинский 2 эспарцетінің сорт аралық алуантүрлілігі. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Прведен электрофорез запасных белков семян эспарцета Алма-Атинский 2, допущенного к использованию на юго-востоке Казахстана. Установлено значительное внутрисортовое разнообразие популяции по числу, подвижности и интенсивности компонентов. Высокий полиморфизм сорта позволяет использовать его как источник ценных линий для селекции.Оңтүстік-шығыс Қазақстанда қолданысқа жіберілген Алма-Атинский 2 эспарцет сортының дәндерінің қор белоктарына электрофорез жүргізілді. Компоненттерінің интенсивтілігі мен жылжымалық көрсеткіші бойынша, популяция көрнекті түрде жоғары сортаралық алуантүрлікке иеекендігі тұрақтандырылды. Сорттың жоғары деңгейдегі полиморфизмі, оны селекцияда бағалы линиялардың көзі ретінде пайдалануға мүмкіндік береді.Түйін сөздер: эспарцет, .
Keywords: эспарцет; белки семян; электрофорез; разнообразие; дән белогі; алуантүрлілік