Применение иммобилизованных клеток на минеральные сорбенты в аридных условиях Атырауской области. Атырау облысының аридты жағдайындағы минералды сорбенттерге иммобилизденген микроағзаларды қолдану. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В работе приведены данные по изучению нефтеокисляющей активности свободных и иммобилизованных клеток микроорганизмов-нефтедеструкторов на минеральные сорбенты в аридныхусловиях на месторождении Косчагыл Атырауской области.Бұл жұмыста Атырау облысы Қосшағыл кен орынының аридтік жағдайында минералдық сербенттерге иммобилизденген микроорганизмдер клеткалардың мұнай ыдыратушы және еркін мұнайашытушылық белсенділігін зерттеу бойынша деректер келтірілген.
Keywords: нефть; почва; сорбент; иммобилизация клеток; углеводородокисляющие микроорганизмы; мұнай; топырақ; клеткалар иммобилизациясы; көмірсутектотықтырушы микроорганизмдер