Қазақстандағы қазіргі экологиялық проблемалар.Акутуальные экологические проблемый Казахстана (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Сабақта да, сыныптан тыс жұмыстарда да берілген экологиялық тәрбие жеке тұлғаны экологиялық сауаттылыққа, мәдениеттілікке тәрбиелейді, сөйтіп, нағыз өркениетті тұлғаның дамуын қамтамасыз етеді. Экологическое воспитание полученное на уроках, во внеклассных мероприятиях дает возможность развивать у учащихся экологическую грамотность, культуру поведения. Таким образом обеспечиваетразвитие высокоразвитой личности.
Keywords: экологиялық білім; адам – табиғат; экологиялық мәселеле; халықтық наным-сенім; рухани мұра; әдет-ғұрып.