Солтүстік Қазақстан облысында тың және тыңайған жерлерді игерудің зардаптары.Последствия освоения целинных земель в Северо-Казахстанской области (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Солтүстік Қазақстан облысындағы топырақтың құрамындағы гумустың азаюы табиғи құнарлығының төмендеуі қарастырылған. Понижение природного плодородия и гумуса в составе почвы в Северно-Казахстанской области.
Keywords: топырақ; гумус; құнарлығы; почва; плодородие.