«Зеленая экономика» как приоритетное направление развития Казахстана.«Жасыл экономика» Қазақстан дамуының басым бағыты ретінде (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В настоящей статье авторами рассматривается понятие «зеленая экономика» как одно из стратегических направлений развития Казахстана. Исследована Концепция по переходу РК к «зеленойэкономике», ее основные цели и задачи. Анализируются основные проблемы мировой экосистемы. Қазіргі мақалаларда көптеген авторлар «жасыл экономика» түсінігін Қазақстанның стратегиялық дамуының бірден-бір бағыты ретінде қарастырады. ҚР-ның «жасыл экономикаға» өтудегі тұжырымдамалық зерттемелері, оның негізгі мақсаттары мен міндеттері әлемдік жүйенің басты мәселелерімен талданады.
Keywords: «зеленая экономика»; экология; управление ресурсами; эффективность; развитие; «жасыл экономика»; қорларды басқару; тиімділік; даму