Осложнение экологической ситуации Прикаспийского региона Республики Казахстан (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Қазіргі таңда экологиялық проблемаларды шешуге дүние жүзінің негізгі қоғамдарының басты назары ауып отыр. Экономиканың техногендік және табиғатты бұзу жолымен дамуы экологиялық жағдайдың қиындауының басты себебі болып отыр. Тек экосбаланстық даму жолына көшу арқылы әр елдің алдында тұрған қиын социалды-экономикалық мәселелерді қоршаған ортаға зиян келтірмей шешуге мүмкіндік туады. Қазақстанның Каспий маңы бөлігі құнды биологиялық, минералды шикізаттарға бай және ерекше географиялық жағдайына байланысты елдің экономикалық және сыртқы саясатында маңызды рөл атқарады
Keywords: экологическая безопасность; Прикаспийский регион