Мониторинг влияния деятельности горнорудного предприятия Кумтор на качество водных ресурсов (на примере реки Нарын).Кумтор таурудалық мекемесі іс-әрекетінің су ресурстарының сапасына әсер ету мониторингі (Нарын өзенінің мысалында) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Промышленные предприятия оказывают значительное влияние на окружающую среду, на стабильность природных ресурсов. В статье представлены результаты мониторинга бассейна реки Нарын. Өндірістік мекемелер қоршаған ортаға және табиғи ресурстардың тұрақтылығына орасан зор әсер етеді. Мақалада Нарын өзеніне таурудалық мекеменің әсер етуінің мониторинг нәтижелері көрсетілген.
Keywords: мониторинг; водные ресурсы; промышленное предприятие; река Нарын; окружающая среда; су ресурстары; өндірістік мекеме; Нарын өзені; қоршаған орта