Оценка качества почвы в регионе испытательных ядерного и ракетного полигонов Западного Казахстана.Батыс Қазақстандағы ядролық және ракеталық қарулардың сынақ аймақтарындағы топырақтың сапасын бағалау (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Были изучены концентрации тяжелых металлов (Zn, Cu, Pb, Cd, Mn, Co,Ni,Fe, Sr) и количество пестицидов в почвах Урдинского и Тайпакского районов ближе лежащих к испытательным полигоном. Сынақ аймақтарына көршілес жатқан Орда, Тайпақ айдандары аймақтарының топырақтарының құрамындағы ауыр металдардың (Zn, Cu, Pb, Cd, Mn, Co, Ni, Fe, Sr) концентрациясы мен писцицидтердің мөлшері зерттелген.
Keywords: тяжелые металлы; полигон; пестицид; почва; ауыр металлдар; топырақ