Мұқыр өзенінің ихтиофаунасына сипаттама.Характеристика ихтиофауны реки Мукыр (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Балқаш бассейніне жататын Мұқыр өзенінің ихтиофаунасына сипаттама берілген. Өзен ихтиофаунасы 5 аборигенді балық түрлерінен тұрады. Балхаш гольяны Rhynchocypris poljakowii сирек аборигенді түр болыпесептеледі. Изучено ихтиофауна р. Мукыр. В настоящее время состав ихтиофауны представлен 5 видами и состоит исключительно из аборигенных видов. Редким аборигенным видом является Балхашский гольян Rhynchocyprispoljakowii .
Keywords: аборигенді түр; сирек түр; ихтиофауна; аборигенный вид; редкий вид