Водные жесткокрылые (Coleoptera) – биорегуляторы кровососущих двукрылых Южного Казахстана.Оңтүстік Қазақстанның қансорғыш қосқанаттыларының биореттеушілері – су қоңыздары (Coleoptera) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Изучена фауна водных жуков – биорегуляторов кровососущих двукрылых Южного Казахстана и среднесуточное истребление водными жуками личинок кровососущих комаров. Всего отмечено 26 видов из 6 семейств, из них 17 видов могут представлять интерес для биологического контроля кровососущих двукрылых. Оңтүстік Қазақстанның қансорғыш қосқанаттыларының биореттеушілері – су қоңыздарының фаунасы және су қоңыздарының орташа тәуліктік маса дернәсілдерінің санын реттеуі зерттелді. 6 тұқымдасқа жататын 26 түрі анықталды, оның 17 түрі қансорғыш қосқанаттылардың санын реттеуге қатысады.
Keywords: фауна; водные жесткокрылые; биорегуляторы; Южный Казахстан; су қаттықанаттылары; биореттеушілер; Оңтүстік Қазақстан