Рыбоводное освоение степных озер Казахстана. Товарное выращивание сиговых рыб.Қазақстанның далалық көлдерін балық шаруашылықтық меңгеру. Ақсаха балықтарын тауарлық өсіру. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Приведен материал по выращиванию сиговых рыб в степных озерах Казахстана различных экосистем: пресных заморных, карасевых, солоноватоводных окуневых и безрыбных, а также пресноводных окунево – плотвичных. Мақалада Қазақстандағы экожүйесі әрқалай: тұщы сулы, қалималы, мөңкелік, ащысулы (тұздылығы бойынша) және тұщы сулы алабұға-торталық далалық көлдерде ақсаха балықтарының басты балық өсіруініңбиологиялық көрсеткіштері қарастырылған. Көкшұбардың ақсаха-лудогамен буданының морфологиялық белгілері мен оның басты биологиялық сипаты берілген.
Keywords: озера; пелядь; рипус; гибрид; сиг; плотность зарыбления; рыбопродуктивность; промвозврат; көлдер; будан; ақсаха; балық отырғызу тығыздығы; балық өнімділігі; кәсіптік қайтарым.