Зерттеу ауданындағы мал жайылымдық алқаптар шөбінің негізін құрайтын өсімдіктер.Растения составляющие основу кормовых угодий тровастоя района исследования (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл мақалада Үшарал ауылдық округіндегі (Жамбыл облысы, Талас ауданы) табиғи мал жайылымдық алқаптарына жүргізілген геоботаникалық зерттеу жұмысының нәтижелері қарастырылды. Зерттеу ауданында кездесетін өсімдіктердің тізімі және жем – шөптік өсімдік түрлерінің қоры жасалды. Өсімдік жамылғысының алуантүрлілігі бойынша 27 тұқымдас, 119 түр анықталды В данной статье рассмотрены результаты геоботанических исследовательских работ природных кормовых угодий Ушаралского сельского округа. Составлен список растений встречаемых на исследуемой площади и видового запаса кормавых растений. По разнобразию растительного покрова были определены 119 видов расстений относящиеся к 27 семействам.
Keywords: жайылым; шабындық; жайылымдық жерлер; зерттеу ауданы; тіршілік формалары; пастбище; сенокос; пастбищные угодья; площадь исследование; жизненные формы