Оңтүстік Қазақстандағы сарыағаш емдік суының тұрғындар денсаулығына кешенді әсері.Комплексное воздействие лечебных вод сарыагаша Южного Казахстана на здорове население (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасы Оңтүстік Қазақстан облысының «Көктерек» шипажайындағы әлемге танымал Сарыағаш минералды суының әсері қарастырылады. ҚР тұрғындарының денсаулығы үшін терапиялық және фито-емдеудің синергиялық ықпалы зерттелді. В статье рассматривается воздействие всемирно известных минеральных вод Сарыагаш в Южно-Казахстанской области Республики Казахстан, вчастности санатория «Коктерек». Проведено изучение синергическоговлияния терапевтического и фито-лечения на здоровье населения РК
Keywords: Сарыағаш минералды суы; әсер етудің қолайлы факторлары; Көктерек шипажайы; минеральные воды Сарыагаша; оптимальные факторы воздействия; санаторий Коктерек