К РАСПРОСТРАНЕНИЮ И ЭКОЛОГИИ Matthiola fragrans Bunge В КАЗАХСТАНЕ (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Қазақстан территориясы бойынша сирек кездесетін мел дəуірлік Brassicaceae Burnett тұқымдастығының Matthiola fragrans Bunge өсімдігінің таралуы қарастырылады. Гербарлық мəліметтердісынау нəтижесінде Республика территориясы бойынша аталған өсімдік түрінің таралу ареалын түзету қажеттілігі туындады деген тұжырым беріледі.In article distribution in territory of Kazakhstan of a rare cretaceous plant - Matthiola fragrans Bunge (this is considered Brassicaceae Burnett). On the basis of critical herbarium viewing a material the conclusion about necessity of updating of an area of a kind within Republic becomes.В статье рассматривается распространение на территории Казахстана редкого мелового растения - Matthiola fragrans Bunge (сем. Brassicaceae Burnett). На основе критического просмотра гербарного материала делается вывод о необходимости корректировки ареала вида в пределах Республики.
Keywords: род Matthiola fragrans Bunge(левкой); семейство Brassicaceae Burnett (капустные)